Kajakkurs

På tide å reliasere din drøm som kajakkpadler? Nemo hjelper deg i gang med en kick-start, og kan tilby deg16 timers helgekurs i kajakkpadling.

Hovedmålet med kurset er at deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Kurset passer bra for personer som tenker på å begynne å padle, eller har padlet litt men ønsker å lære riktige padle- og redningsteknikker.

Hvor lenge varer kurset

Nybegynnerkurs for padlere varer 16 timer. Vi deler kurset opp over to dager, stort sett lørdag og søndag fra 10:00 – 18:00.

Hva trenger jeg

Du kan låne alt utstyr og kajakk hos Nemo, men du trenger å ha med skifteklær (du kan bli litt våt selv om du har tørrdrakt på), ullundertøy, matpakke (gjerne med nøtter og sjokolade for litt ekstra energi), en god drikkeflaske med vann og ikke minst godt humør.

Hvor foregår kurset

Det er oppmøte på Nemo hvor vi starter kurset med gjennomgang av forskjellige typer kajakk, bekledning og praktisk informasjon om helgen. Etterhvert drar vi samlet til Herdla, der resten av kurset vil foregå med ypperlige forhold for padling og kos.

Det er mange fine steder å ta padleturer når du ønsker det og etter hvilken erfaring du har.

Bergen og Omland Friluftsråd har en god oversikt over fine Padleområder på sine sider så ønsker du å finne inspirasjon og legge plan for nye turer er det god informasjon her.